به گزارش خبرنگار مهر، در حال حاضر ترکیه یکی از بزرگترین هاب تولید پلیمرهای مهندسی در سطح جهان است و با توجه به نزدیکی به بازارهای بزرگ مصرفی همچون اتحادیه اروپا، خاورمیانه و منطقه اسیای میانه و حوزه قفقاز میزان صادرات پلیمرهای مهندسی پتروشیمیایی توسط این کشور افزایش یافته است.
یکی از بزرگترین صادرکنندگان محوصلات پتروشیمی و فرآورده های پلیمری خام به ترکیه، شرکت های پتروشیمی ایران هستند به طوری که درش رایط فعلی حدود 40 نوع انواع محصولات پتروشیمی و پلیمری ایران به این کشور همسایه صادر می شود.
آمارهای نشان می دهد که در چند سال گذشته به طور متوسط سالانه بین 300 تا 400 هزار تن فرآورده های پلیمری ایران به شرکت های مختلف ترکیه صادر شده است و در این بین رقابتی بین ایران و عربستان سعودی برای حضور پایدار در بازار پتروشیمی ترکیه ایجاد شده است.
با این وجود، پس از افزایش تحریمهای بینالمللی پولی و بانکی تبادل منابع مالی حاصل از فروش محصولات پتروشیمی و حتی نفت و گاز طبیعی به این کشور همسایه با مشکلاتی روبرو شده است اما با اتخاذ راهکارهایی همچون تهاتر شمش طلا و سایر کالاهای اساسی تا حدودی این محدودیتهای بینالمللی خنثی شده است.
از سوی دیگر اخیر یک شرکت پتروشیمی ایران چندین محموله محصولات پلیمری به شرکت " نکست کمیکال ترکیه" ارسال کرده که طرف ترکیه تاکنون حاضر به پرداخت منابع مالی حاصل از خرید این محصولات پتروشیمیایی نشده است.
این شرکت پتروشیمی از این شرکت ترکیه ای به یک دادگاه بینالمللی شکایت کرده است که اقدامات حقوقی برای وصول مطالبات معوق از این شرکت خارجی ادامه دارد.
پیگیریهای نشان می دهد حجم مطالبات معوق شرکت "نکست کمیکال ترکیه" به شرکت ایرانی نزدیک به 11 میلیون دلار است.
یکی از شرکتهای پتروشیمی ایران از شرکت " نکست کمیکال ترکیه" به دلیل عدم وصول مطالبات معوق و پرداخت منابع مالی خرید محصولات پتروشیمی به یک دادگاه بینالمللی شکایت کرده است.
کد خبر 2064546
نظر شما